ОЦІНКА РЕЗУЛЬТАТІВ КОМПЛЕКСНОГО ЛІКУВАННЯ ПОВЕРХНЕВИХ ФОРМ РАКУ СЕЧОВОГО МІХУРА - Пасічник, С. М. (Вісник наукових досліджень, 2015)
Метою роботи було проведення оцінки результатів комплексного лікування поверхневих форм раку сечового міхура (ПФРСМ) ТА - 1 G1 - 3 при застосуванні доксорубіцину в різних схемах ад’ювантної хіміопрофілактики (АХП). У дослідженні взяло участь 342 пацієнти, хворих на ПФРСМ. У роботі показано значне зменшення локального рецидивування та прогресії пухлинного процесу в пацієнтів із ПФРСМ протягом одного року спостереження. Позитивний ефект було досягнуто при застосуванні комплексної терапії (ендовезикальні інстиляції доксорубіцину з додаванням 4 мл 70 % розчину димексиду та 26 мл 0,9 % розчину NaCl після проведеного ендохірургічного лікування пухлинного процесу).