Сучасний алгоритм проведення медичного сортування - Гудима, А. А; Ляхович, Р. М; Джус, М. Я; Цибік, О. Т. (Вісник наукових досліджень, 2015)
СУЧАСНИЙ АЛГОРИТМ ПРОВЕДЕННЯ МЕДИЧНОГО СОРТУВАННЯ - У статті висвітлено основні проблемні питання з організації та проведення медичного сортування на всіх його рівнях, визначено важливу роль швидкої медичної допомоги у якісному виконанні первинного, вторинного та евакуаційного сортування. СОВРЕМЕННЫЙ АЛГОРИТМ ПРОВЕДЕНИЯ МЕДИЦИНСКОЙ СОРТИРОВКИ - В статье высветлены основные проблемы по организации и проведению медицинской сортировки на всех его уровнях, определено важную роль деятельности скорой медицинской помощи в качественном выполнении первичной, вторичной и эвакуационной сортировки. MODERN ALGORITHM OF CONDUCTING OF MEDICAL TRIAGE - The article highlighted major issues tor the organization and conducting triage at all levels, detined role ot ambulance in qualitative performance ot primary, secondary and evacuation triage. Ключові слова: медичне сортування, первинне сортування, вторинне сортування, евакуаційне сортування. Ключевые слова: медицинская сортировка, первичная сортировка, вторичная сортировака, эвакуационная сортировка. Key words: medical triage, primary triage, secondary triage, evacuation triage.