Аналіз доступності до кваліфікованої медичної допомоги хворим з атрофіями зорових нервів - Васюта, В. А (Вісник наукових досліджень, 2015)
АНАЛІЗ ДОСТУПНОСТІ ДО КВАЛІФІКОВАНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ХВОРИМ З АТРОФІЯМИ ЗОРОВИХ НЕРВІВ - Метою роботи було провести аналіз надання медичної допомоги хворим з атрофіями зорових нервів (АЗН). Виявлено помилки у встановленні діагнозу та призначенні неправильного лікування. Частіше хворих лікують з діагнозами глаукоми, маку- лодистрофії, ретинопатії, ангіопатії сітківки. Порівняно частоту встановлення діагнозу АЗН у різних офтальмологічних закладах. Проаналізовано надання медичної допомоги у відділі нейроофтальмології (кратність консультацій до встановлення діагнозу). Виявлені недоліки потребують подальшого вивчення та оптимізації допомоги хворим з АЗН різного генезу. АНАЛИЗ ДОСТУПНОСТИ КВАЛИФИЦИРОВАННОЙ МЕДИЦИНСКОЙ ПОМОЩИ БОЛЬНЫМ С АТРОФИЯМИ ЗРИТЕЛЬНЫХ НЕРВОВ - Целью работы было провести анализ предоставления медицинской помощи больным с атрофиями зрительных нервов (АЗН). Выявлены ошибки в постановке диагноза и назначении неправильного лечения. Чаше всего больных лечат с диагнозами глаукомы, макулодистрофии, ретинопатии, ангиопатии сетчатки. Сравнены частота установки диагноза АЗН в различных офтальмологических учреждениях. Проанализировано оказание медицинской помощи в отделе нейроофтальмологии (кратность консультаций до установления диагноза). Выявленные недостатки требуют последующего изучения и оптимизации помощи больным с АЗН различного генеза. ANALYSIS OF SKILLED HEALTHCARE FOR PATIENTS WITH OPTIC NERVE ATROPHY - An analysis of medical care in patients with optic nerve atrophy (ONA) is conducted. Еру purpose was to conduct the analysis of medical care a patient with ONA. There were errors in diagnosis and wrong treatment. The most patients were treated with a diagnosis of «glaucoma, macular degeneration, retinopathy, retinal angiopathy».Frequency of setting of diagnosis is compared in various institutions. Analyzed the medical care in neuroophtalmological department (multipleconsultations prior to diagnosis). The exposed failings require a subsequent study and optimization of medical help a patient with ONA of different genesis. Ключові слова: атрофія, зоровий нерв, медична допомога, помилки, діагноз. Ключевые слова: атрофия, зрительный нерв, медицинская помощь, ошибки, диагноз. Key words: atrophy, optic nerve, medical care, mistakes, diagnosis.