ДЕЯКІ ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ НАРОДЖЕННЯ ДІТЕЙ - Smirnova, V. L.; Levchenko, O. V.; Holyachenko, A. O.; Bakaliuk, T. H. (Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров'я України, 2019)
Мета: вивчення поширеності народжуваності дітей в різних соціальних групах та серед одиноких жінок. Матеріали та методи: Проведено опитування жінок старше 20-ти років стосовно народження дітей. Використані методи: анамнестичне опитування, статистичний, аналітичний. Результати. Виявлені проблеми медико-демографічної ситуації в Україні стосовно народжуваності . Виявлені окремі проблеми дітонародження в жінок України, які пов’язані із соціальним статусом жінок. Висновок. Таким чином серед проблемних питань дітонародження є народження дітей серед одиноких жінок, які складають п’яту частину всього жіночого населення, та суттєва соціальна відмінність в дітонародженні в різних соціальних групах жінок.