АНАЛІТИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНОГО ПІДХОДУ ДО УПРАВЛІННЯ КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВʼЯ - Lytvynova, O. N.; Panchyshyn, N. Y.; Yuriiv, K. Y.; Zinchuk, A. M. (Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров'я України, 2019)
Мета: показати нові можливості в управлінні комунальними некомерційними закладами охорони здоровʼя, що зʼявилися після впровадження реформи системи охорони здоровʼя. Матеріали і методи. Використано інституціональний, соціологічний та біхевіористський методи для аналізу нормативної бази, яка регламентує правову діяльність реформування системи охорони здоровʼя в ракурсі інновацій в управлінні комунальними некомерційними закладами охорони здоровʼя. Результати. Показано ті основні моменти у вимогах до посади генерального директора комунального некомерційного закладу охорони здоровʼя, які матимуть вирішальний вплив на результати діяльності закладу. Викладено застереження щодо ризиків, які можуть виникнути в процесі виконання функціональних обовʼязків генеральним директором закладу. Показано синхронність та протистояння мети та місії комунального некомерційного закладу охорони здоровʼя. Висновки. За умов конкурсного відбору керівників комунальних некомерційних закладів охорони здоровʼя варто вносити обʼєктивні показники, які мають мінімальний вплив людського фактора.