ІЄРАРХІЯ ЦІННОСТЕЙ СТУДЕНТІВ МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ЩОДО ТЕМАТИКИ ЗАНЯТЬ З ЕКОНОМІКИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я - Pariy, V. D.; Zhila, A. V.; Taran, V. V.; Vezhnovets, T. A.; Kozhemyakina, T. V.; Matukova-Yaryg, D. G. (Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров'я України, 2018)
Мета: дослідити ставлення студентів щодо навчальних тем з «Економіки охорони здоров’я» та обґрунтувати заходи з оптимізації навчально-методичної роботи. Матеріали і методи. Дослідження включало: бібліосемантичний, соціологічний, математико-статистичний, системний підхід, моделювання, аналітико-синтетичний методи. Результати. На основі вивчення думки студентів проведено розподіл навчальних тем з «Економіки охорони здоров’я» залежно від їх значущості, що стало підґрунтям для вдосконалення навчально-методичного процесу та використання активних форм залучення студентів до розгляду та обговорення актуальних проблемних ситуацій, пов’язаних із організаційно-економічними і медико-економічними аспектами діяльності в медичній галузі. Висновки. Вивчення думки студентів щодо їх ставлення до навчальних тем з «Економіки охорони здоров’я» є важливою передумовою для вдосконалення процесу викладання, формування економічної грамотності, економічного світогляду та професійно-компетентнісних якостей для успішної адаптації молодих до умов сучасного медичного середовища.