ГРОМАДСЬКА МЕДИЧНА ДОПОМОГА ПІВДНЯ УКРАЇНИ (ДРУГА ПОЛОВИНА ХІХ – ПОЧАТОК ХХ СТ.): ПОПУЛЯРИЗАЦІЯ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ НАУКОВОЇ МЕДИЦИНИ - Yermilov, V. S. (Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров'я України, 2017)
Подією в історії медицини України став вихід монографії В.С. Єрмілова «Громадська медична допомога Півдня України (друга половина ХІХ – початок ХХ ст.)», оскільки раптове, одноосібне, необґрунтоване і навіть шкідницьке рішення ексміністра освіти і науки Д.В. Табачника про переведення спеціальності «Історія медицини» з галузі «медичних наук» до «історичних наук» серйозно підірвало планування і виконання історико-медичних досліджень, бо припинило роботу медиків у цій галузі, але поки ще не дуже сприяло діяльності в ній професійних істориків.