ПРОБЛЕМИ МЕДИКО-ДЕМОГРАФІЧНОЇ СИТУАЦІЇ ТА ЗАХОДИ З ЇЇ ПОКРАЩЕННЯ - Chepelevska, L. A.; Dzyuba, O. M. (Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров'я України, 2017)
Мета: виявлення проблем медико-демографічної ситуації в Україні та наукове обґрунтування заходів щодо її покращення. Матеріали і методи. Дані офіційної статистики Державної служби статистики України про медико-демографічну ситуацію аналізувались за допомогою методів медичної та математичної статистики, системного підходу, контент-аналізу. Результати. Виявлені проблеми медико-демографічної ситуації в Україні, розроблені заходи державного рівня з їх покращення. Висновки. Чисельність населення України скорочується, народжуваність зменшується, смертність залишається на високому рівні, продовжується депопуляція. Представлені заходи державного рівня з покращення медико-демографічної ситуації.