ОРГАНІЗАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ (ЦИВІЛЬНОЇ) ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ТА ОСВІТИ В КАНАДІ - Savickiy, V. L.; Klishevitch, B. A.; Goncharenko, I. F. (Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров'я України, 2017)
Військово-медична освіта в Україні за період свого існування стала предметом дослідження багатьох науковців. В умовах дії Воєнної доктрини стара система медичного забезпечення Збройних Сил України стає неефективною і економічно недоцільною. Зважаючи на зацікавленість, що спостерігається сьогодні серед військовослужбовців та цивільного населення щодо підготовки нової генерації військових медиків, автори вивчили організацію системи державної охорони здоров’я та підготовки медичних кадрів у Канаді. Мета дослідження: вивчення організації системи державної медицини та підготовки медичних кадрів у Канаді, як дружньої до України держави. В дослідженні застосовано методи системного підходу та системного аналізу наукових джерел. В статті висвітлено ефективний шлях побудови державної системи охорони здоров’я та освіти дружньої до України держави та враховані кращі досягнення, що їх доцільно врахувати в Україні для формування ефективної системи підготовки військово-медичних кадрів.