УКРАЇНСЬКА ЛЮДНІСТЬ ВИМИРАЄ - Holyachenko, A. O.; Smirnova, V. L.; Levchenko, O. M. (Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров'я України, 2017)
Мета: дослідити тенденції смертності населення України за 25 років незалежності та здійснити прогноз на майбутнє. Матеріали і методи. У якості матеріалу виступають офіційні статистичні джерела, які піддані статистичній обробці. Результати. Дослідження показують трагічну долю української людності, яка протягом 25 років вимирає і продовжує вимирати. З одного боку, здобута незалежність, з другого вона оплачується такою ціною. Висновки. Показано, що за останні п’ять років людність України зменшилась на 1,2%. Цей процес триває, і важко передбачити його зупинення.