МОДЕЛЬ КООРДИНАЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ТА МІЖНАРОДНОЇ ДОПОМОГИ ПРИ ПОДОЛАННІ МЕДИКО-САНІТАРНИХ НАСЛІДКІВ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ПРИРОДНОГО ХАРАКТЕРУ - МАЗУРЕНКО, О.В. (Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров'я України, 2014)
Розраховано порогові значення показників надзвичайної ситуації (НС) міжнародного рівня для системи охорони здоров’я потенційно небезпечних територій України. Розроблено імітаційну модель ресурсного забезпечення потреб охорони здоров’я міжнародними ресурсами. Доведено, що динаміка надання міжнародного ресурсного забезпечення випереджає динаміку потреб охорони здоров’я уражених регіонів, починаючи з шостої доби перебігу катастрофи. Залучення провідних неурядових та волонтерських організацій скорочує термін надходження допомоги до ураженого регіону на 24 години та збільшує ресурсне забезпечення охорони здоров’я уражених територій на 20%. КЛЮЧОВІ СЛОВА: надзвичайна ситуація, міжнародний рівень, охорона здоров’я, медико-санітарні наслідки, міжнародна допомога, координація, модель.