ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДОЛОГІЧНИЙ ПІДХІД ДО УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ У ЗАКЛАДІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я - СМІЯНОВ, В.А.; СТЕПАНЕНКО, А.В.; ПЕТРЕНКО, В.Ю.; ТАРАСЕНКО, С.В. (Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров'я України, 2014)
Розроблено організаційно-методологічний підхід, що передбачає функціонування моделі системи управління якістю медичної допомоги на основі внутрішнього аудиту, впровадження якої сприятиме підвищенню ефективності прийняття і реалізації управлінських рішень для забезпечення безперервного покращення якості медичної допомоги. Запропоновано систему багаторівневих стратегій забезпечення якості медичної допомоги, що комплексно інтегрує можливі напрямки підвищення якості медичного обслуговування в Україні. КЛЮЧОВІ СЛОВА: якість медичної допомоги, заклад охорони здоров’я, модель системи управління якістю медичної допомоги, внутрішній аудит, система багаторівневих стратегій.