ФОРМУВАННЯ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ З ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я В УКРАЇНІ - СИТЕНКО, О.Р.; СМІРНОВА, Т.М. (Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров'я України, 2014)
Мета: висвітлити основні питання формування державної політики з охорони здоров’я як стратегічного напряму державної політики України. Матеріали і методи. У роботі використано аналітичний метод дослідження. Результати. Висвітлено основні стратегічні цілі у сфері охорони здоров’я на сучасному етапі. Наведено завдання, поставлені для досягнення стратегічних цілей в галузі. Висновки. Державна політика України у сфері охорони здоров’я повинна спрямовуватись на збереження та зміцнення здоров’я, профілактику та зниження захворюваності, інвалідності та смертності населення, підвищення якості та ефективності медико-санітарної допомоги, забезпечення соціальної справедливості і прав громадян на охорону здоров’я. КЛЮЧОВІ СЛОВА: державна політика, охорона здоров’я, збереження здоров’я.