ХАРАКТЕРИСТИКА ІНВАЛІДНОСТІ ДИТЯЧОГО НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ - Slabkiy, G. O.; Dzyuba, O. M.; Dzyuba, O. M.; Dudina, O. A.; Dudina, O. A.; Gaborets, Yu. Yu.; Gaborets, Yu. Yu. (Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров’я України, 2018)
Мета: вивчити та проаналізувати показники інвалідності дитячого населення в Україні. Матеріали і методи. Матеріалами дослідження слугували дані державної статистичної звітності за період 2013–2017 рр. У ході дослідження використано статистичний метод дослідження. Результати. При зниженні загального показника інвалідності дітей підвищується показник поширеності інвалідності, яка зумовлена ендокринними хворобами, розладами харчування та порушеннями обміну речовин; хворобами шкіри та підшкірної клітковини; розладами психіки та поведінки; хворобами системи кровообігу. У структурі інвалідності у дітей лідирують природжені вади розвитку, деформації та хромосомні аномалії, хвороби нервової системи, розлади психіки і поведінки. Висновки. Високі показники загальної та первинної інвалідності дітей потребують прийняття державної програми їх реабілітації.