ЕЛЕКТРОННИЙ РЕЄСТР ПАЦІЄНТІВ – ЧАСТИНА ГЛОБАЛЬНОЇ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ - Litvinovа O. N.; Terenda, N. A.; Panchishin, N. Ya.; Fedchishin, N. Ye.; Smirnova, V. L.; Petrashik, Yu. N.; Slobodyan, N. A. (Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров’я України, 2017)
Мета – проаналізувати стан створення електронних реєстрів у системі медичної допомоги та показати алгоритм стратегічної систематизації даної проблеми. Матеріали і методи. Були розглянуті офіційні нормативні документи щодо створення реєстру пацієнтів та подібних реєстрів, які вже працюють в Україні. У роботі використані методи аналізу, порівняння, статистичні та ретроспективні методи дослідження. Результати. Аналіз інформації щодо створення електронних реєстрів пацієнтів засвідчує необхідність системного підходу до даного проекту. При розробці шляхів експлуатації даного реєстру слід визначитися з можливістю кореспонденції між подібними реєстрами і базами даних, як в Україні, так і в дружніх країнах зарубіжжя. Відмічено, що в основу запровадження такого реєстру необхідно закладати економічну, медичну та соціальну ефективність. Висновки. Визначення мети реєстру і балансу «затрати – результат», як і питання гарантії безпеки пацієнта, мають бути пріоритетними стратегічними кроками у процесі формування реєстру.