АНАЛІЗ НЕДОЛІКІВ І ЇХ УСУНЕННЯ – ЗАПОРУКА ЗНИЖЕННЯ ПОШИРЕННЯ ХІМІОРЕЗИСТЕНТНОГО ТУБЕРКУЛЬОЗУ - Pyatnochka І. Т.; Kornaha S. І.; Thoryk, N. V. (Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров’я України, 2016)
Мета – провести аналіз недоліків у роботі обласного протитуберкульозного диспансеру. Матеріали і методи. В основу роботи покладено дані аналітично-статистичних довідників за 2010–2014 роки та власні дослідження і спостереження. Результати. Проаналізовані недоліки в роботі загальної медичної мережі, протитуберкульозної служби області. Встановлено, що санітарно-освітня робота як серед хворих у стаціонарі та в амбулаторних умовах, так і населення в цілому не проводиться на належному рівні. Висновки. Усунення виявлених недоліків у роботі фтизіатричної служби сприятиме зниженню поширення туберкульозу, у тому числі мультрезистентного.