ЗАСТОСУВАННЯ ЕКСПЕРТНИХ ОЦІНОК ДЛЯ АНАЛІЗУ СИСТЕМИ ПРОФІЛАКТИКИ АТРОФІЇ ЗОРОВИХ НЕРВІВ - Vasyuta, V. A. (Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров’я України, 2015)
Мета: створення програми профілактики атрофії зорових нервів різного ґенезу та проведення її експертної оцінки. Матеріали і методи. У дослідженні використовувалися метод системного підходу, аналітико-синтетичний метод, результати власних досліджень, метод експертних оцінок. Результати. Розроблена програма профілактики атрофії зорових нервів різного ґенезу та проведена експертна оцінка даної моделі. Висновки. Переважно високі бальні експертні оцінки дозволяють зробити висновок про актуальність даної моделі, доцільність її впровадження у практику охорони здоров’я та прогностичну ефективність.