СТАН ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА ІМУНОЗАПАЛЬНІ ЗАХВОРЮВАННЯ НИРОК СЕРЕД ПІДЛІТКІВ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ - БЕЗРУК, В.В.; ЯЩЕНКО, Л.В.; ПЕРВОЗВАНСЬКА, О.І. (Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров’я України, 2014)
Гломерулонефрит – одна з найчастіших причин розвитку хронічної ниркової недостатності у дітей та підлітків. Визначена структура, захворюваність та поширеність імунозапальних захворювань у підлітків Чернівецької області. Результати дослідження дозволять застосовувати аргументовані лікувально-реабілітаційні заходи на всіх етапах надання спеціалізованої медичної допомоги підліткам з імунозапальними захворюваннями нирок та розробити програми, спрямовані на покращення показників здоров’я та профілактику даної патології. КЛЮЧОВІ СЛОВА: гломерулонефрит, захворюваність, поширеність, підлітки.