ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ ДІЯЛЬНОСТІ РЕНТГЕНОЛОГІЧНОЇ СЛУЖБИ СИСТЕМИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ - КАЧУР, О.Ю. (Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров’я України, 2014)
Наведено основні показники діяльності рентгенологічної служби системи охорони здоров’я України у розрізі регіонів. Показано невідповідність індикаторів оцінки діяльності рентгенологічної служби сучасним підходам до оцінки якості діагностики (на 100 відвідувань у поліклініці і на одного стаціонарного хворого), що вимагає зміни індикаторів на такі, які відбивають рівень відповідності рентгенологічного обстеження при різних нозологічних формах клінічним протоколам, розробленим на доказових даних та затвердженим Міністерством охорони здоров’я України. КЛЮЧОВІ СЛОВА: рентгенологічна служба, дослідження, регіон, індикатори оцінки.