КОМПЛЕКСНА ОЦІНКА УСПІШНОСТІ ЛІКАРІВ-ІНТЕРНІВ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ДЕРЖАВНОЇ АТЕСТАЦІЇ - Sichkoriz, O. Ye. (Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров’я України, 2021)
Мета: покращити якість фахової підготовки здобувачів вищої медичної освіти на основі комплексного аналізу їхньої успішності. Матеріали і методи. Дослідження проводили серед здобувачів, які навчались в інтернатурі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та проходили заключну державну атестацію у період 2011–2017 рр. за такими критеріями: результати складання ліцензійних тестових іспитів «Крок-1», «Крок-2», «Крок-3», складання державних іспитів та результат заключної атестації. Використано статистичні методи, структурно-логічний аналіз та системний підхід. Результати. За результатами складання ліцензійного іспиту «Крок-1» протягом 2011–2017 рр. зафіксовано зростання середнього бала для спеціальності «Медицина невідкладних станів» та «Загальна практика – сімейна медицина». Спостерігали тенденцію до зростання середнього результату проходження іспитів «Крок-2» та «Крок-3» та середньої оцінки складання державних іспитів для здобувачів усіх лікарських спеціальностей. Найнижчу середню оцінку заключної атестації протягом 2011–2017 рр. констатовано у здобувачів зі спеціальності «Стоматологія». Висновки. Дослідження результатів успішності здобувачів вищої медичної освіти на додипломному та післядипломному рівнях дозволить оцінити та покращити якість фахової підготовки та наблизити її до європейських стандартів.