Хірургічне лікування гігантської первинної ліпосаркоми великого чіпця з розповсюдженим перитонеальним обсіменінням - Bilyanskyi, L. S.; Miroshnichenko, E. Y.; Kalchenko, A. D.; Bytenko, D. I. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2018)
Представлено клінічний випадок хірургічного лікування гігантської первинної ліпосаркоми великого сальника з розповсюдженим перитонеальним саркоматозним обсіменінням (PCI = 22). Після обстеження та вирішення питання про можливість вида- лення пухлини або циторедукції, а також, враховуючи прогестеруючу кишкову непрохідність, прийнято рішення про виконання операційного втручання: виконано видалення первинної пухлини, тотальну колектомію та перитонектомію в межах повної оптимальної циторедукції (СС-0), тобто з відсутністю видимих перитонеальних вогнищ, згідно з Сompleteness of cytoreduction Score (CC). Операція завершена формуванням апаратного ілео ректального латеро-термінального анастомозу з протективною ілеостомою за Торнболлом. Остання закрита через 6 місяців після первинної операції. Медіана спостереження склала 21 місяць.