Реваскуляризація міокарда – провідна методика у лікуванні ішемічної хвороби серця та інфаркту міокарда - Shulhai, A. H.; Terenda, N. O. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2017)
У статті наводяться дані про історичні етапи у розвитку провідних методів хірургічного лікування серцево-судинних захворювань – стентування коронарних артерій та аортокоронарного шунтування. Наведений аналіз літературних даних свідчить про переваги та недоліки аортокоронарного шунтування і коронарного стентування при лікуванні ішемічної хвороби серця, інфаркту міокарда. Реваскуляризація міокарда сприяє підвищенню якості життя пацієнтів, зменшенню тяжких кардіальних ускладнень, сприяє підвищенню працездатності пацієнтів у післяопераційному періоді та у віддаленій перспективі.