Сучасна діагностика в хірургічному лікуванні легеневого туберкульозу, асоційованого з формою недрібноклітинного раку легень - Koshak, Yu. F. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2017)
Сучасні підходи до хірургічного лікування поєднаних форм легеневого туберкульозу та недрібноклітинного раку легень (НДРЛ) – це використання сучасного рентгенологічного обстеження, зокрема поліпозиційної цифрової флюорографії, з метою ранньої діагностики та цифрової обробки вогнищево-інфільтративних уражень від об’ємного ракового процесу. Спіральна комп’ютерна томографія органів грудної клітки (СКТ ОГК) з внутрішньовенним контрастним підсиленням дає нові можливості в плані ранньої диференційної діагностики легеневого туберкульозу (ТБ) від ракового процесу, уточнює стадійність за ТNM (статусу внутрішньогрудних та медіастинальних лімфовузлів), а також виключає віддалені метастази, що прогностично дозволяє запланувати хірургічне лікування більш радикально, використовуючи той чи інший метод доступу до хірургічної лімфодисекції з видаленням туберкульозного ураження, асоційованого з об’ємним утвором.