Особливості застосування ургентної лапароскопії в умовах малопотужної лікарні - Fedoryka, R. Ya.; Parakhoniak, L. P.; Smetaniak, O. I. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2016)
На підставі аналізу статистичних показників роботи хірургічного відділення Болехівської центральної міської лікарні наведено характеристику досвіду застосування лапароскопічних операцій в ургентній хірургії. Автори описали варіанти хірургічної тактики при різних гострих хірургічних захворюваннях. Обґрунтовано необхідність організаційних нововведень, а також підготовки фахівців у малопотужних лікарнях. Зроблено висновок про необхідність розширення застосування малоінвазивних втручань в ургентній хірургії.