Міні-інвазивні способи лікування пахвинних гриж - Krestianov, M. Yu. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2016)
Вибір малоінвазивного підходу до лікування пахвинних гриж на сьогодні залишається спірним питанням. Дві найпоширеніші техніки – лапароскопічна трансабдомінальна преперитонеальна пластика (TAPP) та тотальна екстраперитонеальна пластика (TEP), при яких сітчастий імплант встановлюється в преперитонеальний простір для повного перекриття слабких місць пахвинної ділянки, не відрізняються за рівнем рецидивів, але мають певні відмінності за тривалістю операції, кривою навчання, рівнем інтра- та післяопераційних ускладнень, вартістю втручання. Порівняння вищеназваних технік дає можливість визначити оптимальну тактику з урахуванням індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.