Оптимізація хірургічного лікування хворих на рак яєчників - Dubinina, V. H.; Lukyanchuk, O. V.; Rybin, A. I.; Kuznetsova, O. V.; Mashukov, A. O. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2016)
У статті автори показують власний досвід застосування методики інтраопераційної гіпертермічної інтраперитонеальної хіміоперфузії (HYPEC) у хворих на розповсюджений рак яєчників. На підставі аналізу 25 клінічних випадків автори зазначають, що розроблена методика є інноваційною та ефективною. На фоні багатьох переваг методу не було виявлено відмінностей в токсичності застосовуваних препаратів між традиційною терапією раку яєчників і вдосконаленою методикою із застосуванням HYPEC. Автори вважають, що гіпертермія є одним із можливих механізмів подолання резистентності до платини.