Малоінвазивні технології і частота розвитку післяопераційного тромбоемболізму - VENHER, I. K.; KOVALCHUK, O. L.; KOSTIV, S. YA.; DUTS, S. I. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2016)
У роботі наведено оцінку ризику розвитку післяопераційних венозних тромбоемболічних ускладнень з врахуванням рівня хірургічного стресу, який залежить від методу операційного втручання. Встановлено, що частота розвитку веноз- ного тромбоемболізму відповідає рівню хірургічного стресу, що залежить від травматичності операційного втручання.