ПЕРЕВАГИ ВИКОРИСТАННЯ ПРОВІДНИКОВИХ МЕТОДІВ АНЕСТЕЗІЇ ПРИ ПРОВЕДЕННІ ОПЕРАЦІЙ У ХВОРИХ ІЗ СУПУТНЬОЮ ПАТОЛОГІЄЮ - CHEPIL, I. V.; CHEPIL, M. H.; RYZHKOVSKYI, A. V.; TRYHUB, R. I. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2015)
Ми провели аналіз характеру знеболювань, їх ефективності та частоти можливих ускладнень при проведенні провідникової анестезії у хворих відділень травматології – ортопедії та судинної хірургії, які мали супутню патологію. За період 2014–2015 рр. булопроаналізованорезультати лікування 1326 хворих. Вік пацієнтів – від 22 до 81 року. Проведено порівняльний аналіз обґрунтованості та виникнення ризику ускладнень провідникової анестезії з іншими видами анестезіологічного забезпечення.