Вплив політравми на динаміку раннього і пізнього апоптозу лімфоцитів тканини серця - KOZAK, D. V. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2015)
Робота присвячена вивченню апоптозу лімфоцитів тканини серця у динаміці експериментальної політравми. Показа- но, що в умовах політравми різко збільшується інтенсивність раннього і пізнього апоптозу лімфоцитів тканини серця впродовж 28 діб посттравматичного періоду та відзначено загальну закономірність зростання інтенсивності раннього апоптозу протягом 7 діб посттравматичного періоду зі зниженням через 14 діб, наступним повторним, проте меншим, підвищенням через 21 добу і зниженням через 28 діб.