Морфологічні зміни мозкового та кіркового шару нирок у щурів з тяжкою та комбінованою травмою після корекції препаратами ксеношкіри - ПІДРУЧНА, С. Р. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2015)
В експериментальних умовах моделювання тяжкої та комбінованої травми у щурів досліджено морфологічні зміни в тканині нирок після тижневого використання ліофілізованого субстрату ксеношкіри свині. У кірковій та мозковій зоні нирок піддослідних тварин з моделлю тяжкої травми мають місце гемодинамічні та запальні зміни, а комбінована травма супроводжується наявністю ще й структурних змін. Тижневе використання ліофілізованої ксеношкіри супроводжувалося частковим відновленням структурно-функціональних змін у тканині нирок.