Нестандартні ситуації при проведенні реконструктивно-відновних операційних втручань на стравоході - ШАПРИНСЬКИЙ, В. О.; КРИВЕЦЬКИЙ, В. Ф.; ШАПРИНСЬКИЙ, Є. В. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2015)
Стаття присвячена вирішенню нестандартних ситуацій при виконанні реконструктивно-відновних операцій на стравоході. Проведено аналіз операційного лікування 160 хворих на стенозувальні захворювання стравоходу. Встановлено показання до кожного конкретного способу виконання езофагопластики. Запропоновано інфузійну терапію з метою профілактики ішемічних розладів у трансплантаті, пластику шлунком у модифікації клініки та пластику ілеоцекальним сегментом.