Ендокринна хірургія в Західній Україні в другій половині XX та на початку XXI сторіч - Ковальчук, Л. Я.; Рибаков, С. И.; Шідловський, В. О. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2015)
Роки, що збіглися з часом закінчення Другої світової війни, супроводжувалися початком диференціації окремих гілок клінічної хірургії.