Морфофункціональні зміни в легенях при ізольованій та поєднаній травмах - Копитчак, І. Р. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2015)
В експериментальних умовах моделювання моно- і політравми досліджено морфологічні зміни в легеневій тканині в ранньому та пізньому посттравматичному періоді травматичної хвороби. У легеневій тканині тварин з моделлю ізольованої травми та з моделлю політравми мають місце гемодинамічні та запальні зміни.