Превентивні операції у віддаленому післяопераційному періоді у пацієнтів з реконструкцією аорто-стегнового сегмента - ВЕНГЕР, І. К.; КОСТІВ, С. Я.; ВАЙДА, А. Р (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2015)
Відновні операційні втручання на артеріальному руслі нижньої кінцівки у віддаленому післяопераційному періоді у пацієнтів, які перенесли реконструкцію аорто-стегнового сегмента, слід проводити при наростанні ішемії нижньої кінцівки. У 14 спостереженнях проведено реконструкцію стенозованого дистального анастомозу аорто-клубово-стегнового алошунта. У двох пацієнтів при функціонуючому дистальному анастомозі аорто- клубово-стегнового алошунта, при атеросклеротичній оклюзії стегно-підколінного сегмента здійснено стегнодистальне автовенозне шунтування.