Симультанні операції з лапароскопічного доступу при хірургічній патології печінки - Ничитайло, М. Ю.; Загрійчук, М. С.; Солодкий, А. В.; Присяжнюк, В. В. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2015)
У статті описано результати симультанних операцій з лапароскопічного доступу при непаразптарнпх та паразитарних кістах печінки, при абсцесах та вогнищевій патології печінки, які поєднувались із жовчнокам’яною хворобою, грижами передньої черевної стінки, а також із гострим апендицитом та захворюваннями органів жіночої статевої системи. Проаналізовано основні критерії хірургічного лікування таких хворих, отримані результати порівняно з результатами хворих, які перенесли лише лапароскопічну холецистектомію.