Дiагностика та хiрургiчне лiкування постраждалих iз травмою печiнки - Шапринський, В. О.; Продан, С. М.; Романчук, В. Д. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
Проведено аналіз результатів лікування 132 хворих із травматичним ушкодженням печінки. Акцентується увага на тяжкості діагностики пошкоджень з акцентом на УЗД, лапароцентез, лапароскопію. Запропоновано диференційований пі дхі д до вибору хірургічного втручання, що дозволило знизити частоту післяопераційних ускладнень і летальність.