Мiнi-iнвазивнi втручання при дистальних формах атеросклерозу нижнiх кiнцiвок - Русин, В. I.; Корсак, В. В.; Попович, Я. М.; Русин, В. В.; Айзен-берг С., С. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
У роботі наведено аналіз результатів обстеження та лікування 25 хворих із дистальною оклюзією стегново-підколінно- гомілкового сегмента, яким виконано малоінвазивні ендоваскулярні операційні втручання. Використання комплексу клініко-інструментальних методів дослідження (ультразвукове дуплексне сканування, рентгеноконтрастна ангіографія, мультиспіральна комп’ютерна томографія з внутрішньовенним контрастуванням) дало можливість напрацювати алгоритм хірургічної тактики. Прохідність після ендоваскулярної черезшкірної балонної ангіопластики та/або стентування до кінця 3-го року спостереження склала 64 %, при цьому зберегти кінцівку вдалося у 17 (68 %) пацієнтів.