Морфофункцiональнi змiни у внутрiшнiх органах при експериментальнiй черепно-мозковiй травмi - Мерецький, В. М. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
Проведено дослідження морфоструктури тканин серця, легень, нирок та печінки через п’ять діб після закритої черепно- мозкової травми на 22 білих щурах. Встановлено, що на 5-й день після отриманої травми вісцеральні прояви характеризувалися дистрофічними змінами різного ступеня вираження, значними розладами кровообігу та окремими морфологічними елементами шокової реакції. Зроблено висновки про доцільність подальшого вивчення морфологічних змін у внутрішніх органах при різних термінах після перенесеної закритої черепно-мозкової травми.