Лікування хронічного гнійного мезотимпаніту в стадії загострення у дорослих. - Мальований, В. В.; Мальована, І. В.; Бойко, С. М. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
Для лікування загостреного хронічного гнійного мезотимпаніту застосовують різні засоби місцевої і загальної дії. Головним у лікуванні цього захворювання є адекватна антибактерійна терапія. Одним з таких препаратів є антибіотик із групи фторхінолонів “Гатилін” (гатифлоксацин). Наведено результати застосування “Гатиліну” в лікуванні 20 дорослих хворих, які страждали від загостреного хронічного гнійного мезотимпаніту. Отримані позитивні результати.