Ультразвукове дослідження післяопераційних ран при різних способах зашивання черевної стінки. - Жученко, О. П.; Желіба, М. Д. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
Ультразвукове дослідження на сьогодні займає одне з провідних місць у діагностиці структури черевної стінки залежно від способу зашивання рани після лапаротомії. У статті за допомогою ультразвукового дослідження проаналізовано особливості стану черевної стінки, а саме імпедансу апоневроза у зоні зашивання операційної рани загальновідомим способом з надапоневротичним розташуванням вузликів лігатур та запропонованим нами способом — зашивання операційної рани з міжм’язово-субапоневротичним розташуванням вузликів лігатур.