Результати лікування кератоконусу методом рогівкового крос-лінкінгу - Табалюк, Т. А. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
Під нашим спостереженням протягом 6 місяців перебували 15 пацієнтів (30 очей) із білатеральним кератоконусом, на одному оці кожного з яких із більш розвинутим захворюванням було проведено трансепітеліальний крос-лінкінг. Проводився моніторинг показників візометрії, пахіметрії та кератометрії. Було показано, що після крос-лінкінгу гострота зору без корекції та з контактною корекцією поступово підвищується, рогівка стає товстішою та плоскішою. Водночас на парному оці захворювання продовжувало прогресувати, про що свідчить зниження показників гостроти зору та товщини рогівки і підвищення її заломної здатності за даними центральної кератометрії.