Визначення факторiв ризику та розрахунок математичної моделi прогнозу ймовiрностi розвитку ускладнень збiльшувальної мамопластики - Пiнчук, В. Д. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
У роботі аналізується досвід виконання естетичної збільшувальної мамопластики 556 жінкам. При підсумовуванні результатів найближчого й віддаленого періодів загальна кількість незадовільних результатів ендопротезування була зареєстрована в 144 жінок, які мали 239 причин несприятливих наслідків оперативного втручання. На підставі проведеного статистичного аналізу визначено фактори ризику виникнення ускладнень та отримано математичні моделі прогнозу ймовірності розвитку капсулярної контрактури 3—4 ст. за Васкег і вторинного птозу, які дозволяють прогнозувати розвиток даних ускладнень із точністю 98 і 97,5 % відповідно.