Морфометричні показники печінки у щурів із модельованим гепатопульмональним синдромом - Криницька, І. Я.; Орел, Ю. М.; Кліщ, І. М. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
В експерименті на щурах із двома моделями гепатопульмоиального синдрому проведено дослідження морфометричних показників печінки. Результати проведеного дослідження вказують на глибокі морфофункціональні зміни печінки, які проявилися ушкодженням і загибеллю гепатоцитів, порушеннями гемодинаміки та структурною перебудовою органа зі збільшенням у його складі відносної частки компонентів строми.