Патогенетичні аспекти рубцевих гриж у хворих на морбідне ожиріння - Тодуров, І. М.; Білянський, Л. С.; Косюхно, С. В.; Перехрестенко, О. В.; Калашніков, О. О. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
У роботі проведено вивчення окремих ланок патогенезу рубцевих гриж передньої черевної стінки у хворих на морбідне ожиріння після баріатричних оперативних втручань. Проаналізовано вплив фактора внутрішньочеревного тиску на розвиток гриж черевної стінки, обгрунтовано доцільність диференційованого профілактичного протезування післяопераційного доступу в означеної категорії хворих.