Клінічний випадок лейоміоми тонкої кишки - Suprunets, O. L.; Suprunets, B. O.; Bukata, V. V.; Humennyy, R. I. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2018)
Доброякісні непітеліальні пухлини складають 25 % від всіх пухлинних захворювань тонкого кишечника,та 2,3 % всіх новоутворів шлунково-кишкового тракту. Лейоміома тонкої кишки відноситься до рідких патологій шлунково-кишкового тракту. Рідкість новоутворів тонкої кишки,пояснюють відносно малою травматизацією кишківника,високою перетравлюющою здатністю соків залозистого апарату даного відділу кишечника т та швидким пасажом вмісту. Діагностика неепітеліальних пухлин на догоспітальному періоді достатньо утруднена,оскільки пацієнти поступають в стаціонар з розвинутими ускладненнями.