Досвід застосування малоінвазивних втручань в ургентній хірургії - Tkachuk, O. L.; Dzvonkovskyi, T. M.; Tkachuk–Hryhorchuk, O. O. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2016)
На підставі аналізу статистичних показників роботи клініки наведено характеристику досвіду застосування малоінвазивних технологій в ургентній хірургії. Автори описали варіанти хірургічної тактики при різних гострих хірургічних захворюваннях. Обґрунтовано необхідність організаційних нововведень, а також підготовки фахівців. Зроблено висновок про необхідність розширення застосування малоінвазивних втручань в ургентній хірургії.