Діагностично-лікувальний алгоритм при гострому холециститі - Semeniuk, Yu. S.; Dziubanovskyi, I. Ya.; Potiyko, O. V.; Ordynskyi, Yu. M.; Polyatsk, K. H. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2016)
На основі аналізу виконаних у Центрі лапароскопічних і малоінвазивних хірургічних втручань під контролем ендоскопії та сонографії імені Ю. Семенюка 12 432 лапароскопічних холецистектомії за період 1997–2016 рр. вивчено ускладнення, які виникають під час здійснення лапароскопічних операцій у хворих із гострим деструктивним холециститом, обґрунтовано застосування діагностично-лікувального алгоритму при даній патології, вдосконалено технічні підходи до виконання лапароскопічної холецистектомії, що в сукупності дозволило розширити показання до лапароскопічної холецистектомії у хворих із гострим деструктивним холециститом та його ускладненнями.