Сучасні методи хірургічного лікування великих вентральних гриж iз відновленням функції м’язів передньої черевної стінки - HRUBNIK, V. V.; PARFENTYEV, R. S.; PARFENTYEVA, N. D. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2016)
Метою дослідження було підвищення ефективності лікування вентральних післяопераційних гриж на основі пластики, яка відновлює анатомо-фізіологічні властивості м’язів передньої черевної стінки. Показано, що після проведеного втру- чання за удосконаленою методикою, незалежно від локалізації грижового дефекту, були одержані обнадійливі результати щодо збереження функції м’язів передньої черевної стінки, зокрема застосування модифікованого способу операційного лікування дозволяло у 75 % випадків повністю відновити функціональну здатність прямих м’язів живота.