Порушення жовчоутворювальної функції печінки на тлі гострої виразки шлунка та їх корекція тіотриазоліном в експерименті - Tsytsiura, R. I. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2016)
Моделювання гострої виразки шлунка через 7 діб супроводжується порушенням жовчоутворювальної функції печінки, що проявляється суттєвим зниженням вмісту в жовчі загальних жовчних кислот, прямого білірубіну та ступеня його кон’югації. Застосування тіотриазоліну впродовж семи днів після моделювання гострої виразки шлунка в дозі 9,07 мг на кілограм маси тварини внутрішньоочеревинно супроводжується вираженим гепатопротекторним ефектом, який проявляється нормалізацією досліджуваних показників жовчоутворювальної функції печінки.