Морфометрична характеристика кровоносного русла підшлункової залози при гіпертензії у малому колі кровообігу - Shulhai А. G.; Mokra, A. P. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2016)
У статті представлено результати морфометричного аналізу артерій і гемомікроциркуляторного русла підшлункової залози різних вікових груп тварин та результати їхнього ремоделювання при порушенні кровообігу у великому колі. Встановлено, що більш вираженими процеси структурної перебудови артерій і мікросудин розвиваються у старих тварин.